Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Podnesen istražni zahtjev protiv dvojice preprodavača marihuane

Odsjek USKOK-a u Splitu podnio je Županijskom sudu u Splitu istražni zahtjev protiv dvojice hrvatskih državljana (1982. i 1981.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga. (6. 8. 2007.)
Postoji osnovana sumnja da su se osumnjičenici od početka kolovoza 2006. do 3. kolovoza 2007., na širem području Čapljine u Bosni i Hercegovini te na području Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije, udružili s više za sada nepoznatih osoba radi preprodaje marihuane. Zajednički i prema prethodnom dogovoru, u više navrata i u cilju daljnje prodaje, od za sada nepoznate osobe iz Čapljine, u navedenom su razdoblju nabavili ukupno preko 50 kilograma marihuane. Toj osobi plaćali su 2.300 kuna po kilogramu marihuane. Drogu, koja je bila zapakirana u paketima od oko jednog kilograma, a u količinama od pet do deset kilograma, za sada su nepoznate osobe dovozile osobnim vozilima iz Čapljine na područje Metkovića ili su je na područje Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije kamionom dovozili prvoosumnjičenik i drugoosumnjičenik. Marihuanu su potom prodavali nepoznatim osobama po cijeni od 3.500 do 4.000 kuna po kilogramu.
Osumnjičenici su 3. kolovoza 2007., u popodnevnim satima, krećući se osobnim vozilom državnom cestom D-8 od pravca Trogira prema Šibeniku, za kupca iz Vodica prevozili tri paketa u kojima se nalazilo ukupno oko 2.900 grama marihuane. Prilikom kontrole vozila u blizini Marine Kremik, policijski su službenici pronašli navedenu drogu i uz potvrdu je oduzeli. Istražnom sucu je predloženo određivanje pritvora protiv osumnjičenika.