Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Povodom žalbe USKOK-a u kaznenom predmetu protiv kardiokirurga Klinike za kirurgiju KBC-a Rijeka, Vrhovni sud RH ukinuo je rješenje Županijskog suda u Rijeci kojim je odbačen prijedlog USKOK-a za određivanje privremenih mjera osiguranja

Nakon što je Županijski sud u Rijeci odbacio prijedlog za određivanje privremenih mjera osiguranja oduzimanja imovinske koristi u kaznenom predmetu koji se vodi protiv kardiokirurga Klinike za kirurgiju KBC Rijeka zbog primanja mita i "pranja novca", povodom žalbe USKOK-a, Vrhovni sud Republike Hrvatske ukinuo je to rješenje Županijskog suda u Rijeci i predmet vratio na ponovno odlučivanje. (7. 8. 2007.)
Predsjednica vijeća Županijskog suda u Rijeci u rješenju o odbacivanju prijedloga USKOK-a za određivanje privremenih mjera osiguranja oduzimanja imovinske koristi ocijenila je da prijedlog USKOK-a nije dopušten jer odluku o privremenim mjerama osiguranja oduzimanja imovinske koristi donosi sud po službenoj dužnosti.
USKOK je podnio žalbu protiv tog rješenja navodeći u toj žalbi da je po posebnom zakonu ovlašten i prije pokretanja postupka zahtijevati izdavanje privremene mjere osiguranja, pa je slijedom toga za to ovlašten i tijekom postupka.
Povodom žalbe USKOK-a, a po službenoj dužnosti, Vrhovni sud RH ukinuo je rješenje i predmet vratio na ponovno odlučivanje.