Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Povodom teksta objavljenog u Jutarnjem listu pod naslovom «MUP, USKOK i Ministarstvo financija besplatno na 171 parkirnom mjestu» objavljujemo Rješenje Grada Zagreba, Gradskog ureda za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, Sektora za promet i ceste

U Jutarnjem listu od 29. ožujka 2007., na stranicama 20. i 21., objavljen je tekst pod naslovom, «MUP, USKOK i Ministarstvo financija besplatno na 171 parkirnom mjestu» u kojem je netočno navedeno kako USKOK ne poštuje gradske propise jer ne plaća svojih osam parkirališta ispred zgrade u Gajevoj ulici. Nadalje je u tekstu netočno navedeno da se s parkirnim mjestima raspolaže unatoč odluci Poglavarstva da se svim institucijama koje imaju parkiralište u dvorištu zabrane dodatna mjesta na javnim površinama». (29. 9. 2007.)
Rješenjem Grada Zagreba - Gradskog ureda za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet; Sektora za promet i ceste; od 14. lipnja 2006. određeno je ukidanje sedam parkirnih mjesta pod naplatom te je zabranjeno zaustavljanje i parkiranje vozila ispred zgrade Državnog odvjetništva Republike Hrvatske u Gajevoj ulici broj 30a zbog provedbe nužnih sigurnosnih mjera.
Naime, na temelju izrađenih sigurnosnih procjena utvrđeno je kako je radi sigurnosti službenih osoba i objekta nužno zabraniti zaustavljanje i parkiranje vozila ispred zgrade Državnog odvjetništva RH i USKOK-a, a što je odobreno naprijed navedenim Rješenjem. Sedam parkirnih mjesta ispred zgrade Državnog odvjetništva Republike Hrvatske u Gajevoj ulici broj 30a, sukladno donesenom Rješenju Grada Zagreba, ne koriste se za parkiranje vozila.
Slijedom navedenog, u predmetnom se slučaju ne radi o nepoštivanju gradskih propisa od strane Državnog odvjetništva RH i USKOK-a na štetu građana Zagreba kako to proizlazi iz objavljenog teksta u Jutarnjem listu.