Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Podnesen istražni zahtjev protiv petorice osumnjičenika zbog zlouporabe opojnih droga

Odsjek USKOK-a u Osijeku podnio je istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku istražni zahtjev protiv dvojice makedonskih državljana (1967., 1976.) i trojice hrvatskih državljana (1953., 1961., 1965.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga. (5. 10. 2007.)
Osnovano se sumnja da su se osumnjičenici, tijekom rujna i početkom listopada 2007. godine, udružili radi zajedničke nabave, prijevoza i daljnje prodaje heroina na ilegalnom narko-tržištu.
Postupajući po prethodnom dogovoru, prvoosumnjičenik i drugoosumnjičenik su, od za sada nepoznate osobe u Makedoniji, nabavili dva kilograma i 41 gram heroina radi preprodaje u Hrvatskoj. Drogu, koja je bila upakirana u pet paketa, su nedaleko Skopja sakrili u posebno za tu namjenu prerađen prag osobnog automobila prvoosumnjičenika koji je 2. listopada 2007. s navedenim automobilom ušao u Hrvatsku. Prvoosumnjičenik se potom, prema prethodnom dogovoru s drugoosumnjičenikom i trećeosumnjičenikom, uputio prema jednom motelu na autocesti Zagreb – Lipovac. Tamo su ga dočekali četvrtoosumnjičenik i petoosumnjičenik koje je angažirao trećeosumnjičenik radi preuzimanja automobila i droge te prijevoza na dogovorenu lokaciju u cilju daljnje prodaje konzumentima.
Protiv četvorice osumnjičenika je predloženo određivanje pritvora, a jedan osumnjičenik je u bijegu.