Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Podnesen istražni zahtjev protiv osam osumnjičenika zbog zlouporabe opojnih droga

Odsjek USKOK-a u Splitu je Županijskom sudu u Splitu podnio istražni zahtjev protiv šest hrvatskih državljana (1974., 1969., 1978., 1967., 1974., 1982.) i dvije hrvatske državljanke (1978., 1977.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga. (26. 10. 2007.)
Osnovano se sumnja da su se osumnjičenici od srpnja do 23. listopada 2007., udružili radi neovlaštene preprodaje većih količina heroina i kokaina, time da su se trojica osumnjičenika dogovorili kako će drogu donositi u Hrvatsku, a novac ostvaren prodajom droge međusobno podijeliti.
Prema prethodnom dogovoru, osumnjičenici su zajedno sa za sada nepoznatom osobom donosili veće količine heroina i kokaina iz Bosne i Hercegovine na područje Hrvatske gdje su drogu dalje prodavali. Drugoosumnjičenik je tako, u najmanje deset navrata, prodao heroin u količinama od 50 do 100 grama. Također je, u najmanje dva navrata, petoosumnjičeniku predao radi daljnje prodaje kokain u količinama od deset grama. Sedmoosumnjičenica je drogu u svojoj kući u Kaštel Lukšiću vagala i prepakiravala u manje paketiće. Daljnju prodaju je dogovarala šestoosumnjičenica, a osmoosumnjičenik je drogu prodavao zainteresiranim osobama.
Prilikom primopredaje 1030 grama heroina, koja se između drugoosumnjičenika i trećeosumnjičenika odvijala 23. listopada 2007. u Splitu, djelatnici policije su uhitili drugoosumnjičenika, a trećeosumnjičenik je pobjegao.
Istražnom sucu je predloženo određivanje pritvora protiv sedmero osumnjičenika.