Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Podignuta optužnica protiv direktora Sektora zajedničkih poslova trgovačkog društva INA-industrija nafte d.d. zbog zlouporabe obavljanja državne vlasti

USKOK je, nakon provedene istrage, podigao optužnicu pred Županijskim sudom u Zagrebu protiv hrvatskog državljanina B. V. (1946.) zbog zlouporabe obavljanja državne vlasti. (7. 12. 2007.)
Okrivljenika B. V. se optužnicom tereti da je, od listopada 2002. do lipnja 2004. godine, kao direktor Sektora zajedničkih poslova trgovačkog društva INA- Industrija nafte d.d., segmenta djelatnosti istraživanja i proizvodnje nafte i plina, odgovornog za odabir načina nabave robe od dobavljača, iskoristio svoj položaj u namjeri pribavljanja imovinske koristi jednom trgovačkom društvu čiji je osnivač i direktor njegova snaha, a njegov sin ovlašteni zastupnik. Okrivljenika se tereti da je je s tim trgovačkim društvom, u svojstvu naručitelja, zaključivao ugovore o nabavi namještaja, tiskarskih i grafičkih strojeva te materijala za tiskarske i grafičke poslove suprotno Zakonu o javnoj nabavi. Tako je u navedenom razdoblju pribavio trgovačkom društvu svoje snahe i sina imovinsku korist u iznosu od oko 1.638.000,00 kuna.
Protiv okrivljenika predložena je mjera zabrane obavljanja djelatnosti i dužnosti.