Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Podnesen istražni zahtjev protiv trojice osumnjičenika zbog zlouporabe opojnih droga

USKOK je Županijskom sudu u Zagrebu podnio istražni zahtjev protiv trojice hrvatskih državljana (1979., 1964. i 1982.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga. (9. 1. 2008.)
Osnovano se sumnja da su se osumnjičenici polovicom kolovoza 2007. godine, u Zadru, zajedno s još dvije osobe, udružili radi zajedničke preprodaje heroina i kokaina na zadarskom, zagrebačkom i šibenskom ilegalnom narko-tržištu.
Prema prethodnom dogovoru, osumnjičeni 29-godišnjak i 44-godišnjak su drogu nabavljali u Bosni i Hercegovini i Srbiji. Na području Metkovića su ilegalno prelazili državnu granicu te preko Bijeljine odlazili u Srbiju odakle su drogu krijumčarili u Hrvatsku gdje su je dalje preprodavali.
U tijeku predistražnog postupka, u više isporučenih pošiljaka pronađeno je i privremeno oduzeto ukupno oko 73 grama heroina i oko 22 grama kokaina. Poduzetim pretragama, između ostalog, pronađeno je i oduzeto najmanje 42.000 kuna, 2.800 eura, nekoliko mobitela s više pripadajućih kartica, te dvije digitalne vage za precizno mjerenje.
Protiv osumnjičenika je predloženo određivanje pritvora.