Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Podnesen zahtjev za proširenje istrage protiv pomoćnika predstojnika Ureda državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji zbog primanja mita i direktora trgovačkog društva Konel d.o.o. zbog davanja mita

USKOK je istražnom sucu Županijskog suda u Splitu podnio zahtjev za proširenje istrage koja se vodi protiv hrvatskih državljana I. Ž. (1962.) i A. K. (1949.) zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela primanja i davanja mita. (16. 1. 2008.)
Osnovano se sumnja da je I. Ž., kao pomoćnik predstojnika Ureda državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji; Službe za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, graditeljstvo i imovinsko-pravne poslove koja je zadužena i za izdavanje dokumentacije za izgradnju i rekonstrukciju objekata; zatražio od A. K., direktora trgovačkog društva Konel d.o.o., da mu proda stan u Zagrebu po povoljnijim uvjetima. To je osumnjičeni A. K. prihvatio i obećao mu prodaju stana u Zagrebu po 30 posto nižoj cijeni od tržišne, a kao protuuslugu osumnjičeni I. Ž. se obvezao da će mu, u okviru svoje službe, u predmetima Ureda za koje je trgovačko društvo Konel d.o.o. poslovno zainteresirano, omogućiti ishodovanje dokumentacije prema zahtjevima osumnjičenika A. K. onom dinamikom koja njemu odgovara.