Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Nakon dovršetka operativne akcije Istok, podnesen istražni zahtjev protiv petorice osumnjičenika zbog zlouporabe opojnih droga

USKOK je Županijskom sudu u Osijeku podnio istražni zahtjev protiv petorice hrvatskih državljana (1965., 1967., 1952., 1959., 1960.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga. (17. 1. 2008.)
Osnovano se sumnja da se prvoosumnjičenik s još jednom osobom, početkom listopada 2007. godine, dogovorio o zajedničkoj nabavi i preprodaji heroina na ilegalnom narko-tržištu Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Potom su ostali osumnjičenici angažirani radi nabave većih količina heroina iz Turske.
Osumnjičenici su zajedno i prema prethodnom dogovoru, u više navrata, prokrijumčarili najmanje 65 kilograma heroina. Radi prikrivanja droge koja je prilikom prijevoza bila sakrivena u teretnom vozilu, služili su se dokumentacijom za uvoz voća, te su doista voće i prevozili, a nakon plaćanja carinskih i drugih davanja, voće su istovarivali i ostavljali da istrune u iznajmljenom skladištu.
Protiv svih osumnjičenika predloženo je određivanje pritvora.