Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Podnesena žalba na rješenje o puštanju iz pritvora predstojnika Ureda državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i direktora trgovačkog društva Konel d.o.o.

USKOK je podnio žalbu na rješenje istražnog suca Županijskog suda u Splitu o puštanju iz pritvora I. Ž. (1962.) i A. K. (1949.) protiv kojih se provodi istraga zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo primanja mita i pomaganja u primanju mita. (18. 1. 2008.)
Istražni sudac pustio je osumnjičenike iz pritvora navodeći u obrazloženju kako su ispitani svi predloženi svjedoci zbog čega više ne egzistira pritvorska osnova mogućeg utjecaja na svjedoke a zbog koje je pritvor i bio određen.
USKOK je, međutim, prije donošenja rješenja o puštanju osumnjičenika na slobodu, predložio ispitivanje još jednog svjedoka. Stoga se u žalbi ističe kako i nadalje postoji opravdani razlog za zadržavanje osumnjičenika u pritvoru budući da taj svjedok još nije ispitan.
Osim navedenog, USKOK je protiv osumnjičenika I. Ž. i A. K. podnio i zahtjev za proširenje istrage, o kojem zahtjevu sud još nije donio odluku, te je u žalbi navedeno da je odluka o pritvoru trebala uslijediti nakon odluke suda o proširenju istrage, a ne prije toga.