Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Podignuta optužnica protiv osam okrivljenika zbog zlouporabe opojnih droga

USKOK je, nakon provedene istrage, podigao optužnicu pred Županijskim sudom u Splitu protiv šest hrvatskih državljana R. I. (1974.), I. B. (1969.), P. G. (1978.), M. I. (1967.), R. F. (1974.), V. B. (1982.) i dvije hrvatske državljanke M. F. (1978.) i T. B. (1977.) zbog zlouporabe opojnih droga. (23. 1. 2008.)
Okrivljenicima se optužnicom stavlja na teret da su se od srpnja do 23. listopada 2007. udružili radi neovlaštene preprodaje većih količina heroina i kokaina, time da su se četvorica okrivljenika dogovorili kako će drogu donositi u Hrvatsku, a novac ostvaren prodajom droge međusobno podijeliti.
Prema prethodnom dogovoru, okrivljenik M. I. i za sada nepoznata osoba su donosili veće količine heroina i kokaina na područje Hrvatske gdje su drogu dalje prodavali. Drugookrivljenik I. B. je tako, u najmanje deset navrata, prodao heroin u količinama od 50 do 100 grama. Također je, u najmanje dva navrata, predao okrivljenom R. F. kokain u količinama od deset grama kojeg je okrivljena T. B. u svojoj kući u Kaštel Lukšiću vagala i prepakiravala u manje paketiće a M. F. dogovarala daljnju prodaju. Tako prepakirani heroin je R. F. u najmanje 66 navrata prodao okrivljenom V. B. radi daljnje preprodaje.
Okrivljenici P. G. i I. B. međusobno su obavili 23. listopada 2007. u Splitu primopredaju 978 grama heroina. Prilikom pretrage stanova okrivljenika pronađene su veće količine novca, mobilnih telefona i digitalna vaga za precizno mjerenje.
U optužnici je predloženo produljenje pritvora protiv šestero okrivljenika.