Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Podnesen još jedan zahtjev za proširenje istrage u predmetu "Pet zvjezdica"

USKOK je istražnom sucu Županijskog suda u Splitu podnio zahtjev za proširenje istrage protiv hrvatskih državljana I. Ž. (1962.), A. K. (1949.) i A. K. (1972.) zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti. (22. 2. 2008.)
Osnovano se sumnja da je od srpnja 2007. do 31. prosinca 2007., u Dubrovniku, I. Ž. kao pomoćnik predstojnika Ureda državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji (Služba za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, graditeljstvo i imovinsko-pravne poslove) znajući da su direktori društva Konel d.o.o A. K. (1949.) i A. K.(1972.) zainteresirani za sklapanje ugovora za izvođenje radova na jednom stambenom objektu, izvijestio spomenute direktore da su ispunjeni uvjeti za izdavanje građevinske dozvole te da je povodom zahtjeva jednog trgovačkog društva kao investitora građevinska dozvola i napisana. Osnovano se sumnja da su od I. Ž. zatražili da zadrži izdavanje građevinske dozvole što je ovaj i učinio da bi potom 17. kolovoza 2007. obojica osumnjičenih direktora zatražili od investitora da s njima potpiše ugovor o izvođenju radova jer mu u protivnom neće biti izdana građevinska dozvola.
Budući da investitor na to nije pristao, građevinska dozvola mu nije izdana iako je imao pravo na to, te je investitor, na opisani način, onemogućen u realizaciji poslovne investicije.
U zahtjevu za proširenje istrage predloženo je određivanje pritvora protiv svih osumnjičenika.