Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Održan sastanak Ravnatelja USKOK-a sa tužiteljima Okružnog tužilaštva u Šapcu

Povodom nedavnog uhićenja državljanina Srbije S. R. (1973.), jednog od sudionika razbojništva u Hrvatskoj pošti u Splitu, Ravnatelj USKOK-a danas se sastao s predstavnicima Okružnog tužilaštva u Šapcu. (2. 7. 2008.)
Primjenjujući Memorandum o suglasnosti u ostvarivanju i unaprjeđenju međunarodne suradnje u borbi protiv svih oblika teškog kriminala, koji je zaključen između Državnog odvjetništva Republike Hrvatske i Republičkog javnog tužilaštva te Tužilaštva za ratne zločine Republike Srbije u veljači 2005. godine u Beogradu, Ravnatelj USKOK-a danas se sastao sa srpskim tužiteljima radi razmijene i analize podataka.
Naime, srpska policija je, u noći 27./28. lipnja 2008., u Beogradu, uhitila S. R. kojeg Okružno tužilaštvo u Šapcu tereti za pokušaj ubojstva u Sarajevu. USKOK je protiv S. R. i još sedmorice drugih osumnjičenika, u svibnju ove godine podnio istražni zahtjev Županijskom sudu u Splitu zbog razbojništva počinjenog u ožujku 2008. u Hrvatskoj pošti u Splitu.
Neposredna suradnja s Okružnim tužiteljstvom u Šapcu vezana je za navedene postupke kao i moguće proširenje kriminalističke obrade.