Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Podnesen istražni zahtjev protiv devetero osumnjičenika zbog zlouporabe opojnih droga

USKOK je Županijskom sudu u Zagrebu podnio istražni zahtjev protiv devetero hrvatskih državljana (1971., 1989., 1988., 1982., 1980., 1979., 1980., 1982. i 1984.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga.
Protiv osumnjičenika (1971.) ujedno je podnesen i istražni zahtjev zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari. (2. 9. 2008.)
Osnovano se sumnja da su se osumnjičenici, od lipnja do kolovoza 2008. godine u Zagrebu i Zaprešiću, udružili u zajedničko djelovanje radi nabave i preprodaje većih količina kokaina, amfetamina i marihuane.
Prema prethodnom dogovoru, prvoosumnjičenik je, od za sada nepoznatih osoba nabavljao i dogovarao dostavu kokaina, amfetamina i marihuane u svoj stan kao i manitola – smjese za miješanje s kokainom kojeg je sakrivala osmoosumnjičenica u svom stanu. Nabavljenu drogu su u stan prvoosumnjičenika donosili petoosumnjičenik i devetoosumnjičenik koju su potom šestoosumnjičenik i sedmoosumnjičenik prepakiravali dok su ostali osumnjičenici bili zaduženi za daljnju preprodaju krajnjim korisnicima. Prvoosumnjičenika se ujedno sumnjiči i za nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari. Naime, on je tijekom kolovoza 2008. pribavio i u svom stanu držao dva pištolja i prigušivač dok je u stanu osmoosumnjičenice držao pištolj s dva prigušivača.
Istražnom sucu predloženo je određivanje pritvora protiv svih osumnjičenika.