Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Podignuta optužnica protiv dvije osobe zbog zlouporabe opojnih droga

USKOK je, nakon provedene istrage, podigao pred Županijskim sudom u Zagrebu optužnicu protiv hrvatskog državljanina M. L. (1952.) i državljanke Paragvaja B. N. K. (1982.) zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe opojnih droga. (15. 9. 2008.)
Okrivljenika M. L. tereti se da je od početka 2008. godine do 19. lipnja 2008. u Hrvatskoj i Brazilu, sa za sada nepoznatom muškom osobom dogovorio krijumčarenje kokaina iz Brazila u Hrvatsku a radi daljnje prodaje na ilegalnom hrvatskom narko-tržištu.
Sukladno dogovoru s M. L., ta je muška osoba angažirala okrivljenicu B. N. K. radi prijenosa droge u Hrvatsku, odnosno, u jednoj joj je agenciji iz Bolivije rezervirao i platio avionsku katu na relaciji Sao Paolo-Frankfurt-Zagreb-Dubrovnik kao i smještaj od 16. do 23. lipnja 2008. u jednom hotelu u Dubrovniku. Nepoznata muška osoba je neposredno prije puta, 14. lipnja 2008., u zračnoj luci u Sao Paulu predala okrivljenici B. N. K. crvenu kožnu putnu torbu sa dvostrukim dnom u kojem je bilo sakriveno 4,963 kilograma kokaina. Ujedno ju je fotografirao i njenu sliku poslao M. L. koji je 19. lipnja 2008. u dubrovačkom hotelu od nje preuzeo navedenu torbu s kokainom.
U optužnici je protiv okrivljenih M. L. i B. N. K. predloženo produljenje pritvora.