Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Podnesen istražni zahtjev protiv organizatora zločinačke organizacije koja je preprodavala heroin na Korčuli i još jednog osumnjičenika zbog sprječavanja dokazivanja

Nakon što je USKOK protiv J. C. podigao optužnicu zbog zlouporabe opojnih droga i sprječavanja dokazivanja, USKOK je Županijskom sudu u Splitu podnio istražni zahtjev protiv J. C. (1975.) i hrvatskog državljanina (1979.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo sprječavanja dokazivanja. (1. 10. 2008.)
Osnovano se sumnja da su osumnjičenici u kolovozu 2008. godine u Splitu, u cilju da jedna svjedokinja potvrdi obranu J. C. u kaznenom predmetu koji se, nakon podignute optužnice vodi protiv njega zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe opojnih droga i sprječavanja dokazivanja, iz prostorija zatvora u kojem se obojica nalaze telefonom nazvali sestru drugoosumnjičenika. Sukladno prethodnom dogovoru s J. C., drugoosumnjičenik je uputio svoju sestru da nazove tu svjedokinju i prenese joj poruku osumnjičenika J. C. kojom joj poručuje da prilikom ispitivanja pred raspravnim sucem promijeni iskaz kojim ga je prethodno teretila za zlouporabu opojnih droga i sprječavanje dokazivanja. Osnovano se sumnja da joj je osumnjičenik J. C. poručio da će, ako tako ne postupi, ubiti nju i njezinog momka.
Sestra drugoosumnjičenika je 20. kolovoza 2008. nazvala svjedokinju i prenijela joj poruku što je kod svjedokinje izazvalo ozbiljan strah za život i zdravlje zbog čega je podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.