Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

U predmetu "Index" podnesen još jedan zahtjev za proširenje istrage

USKOK je istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu podnio zahtjev za proširenje istrage protiv četvorice hrvatskih državljana među kojima je profesor na Fakultetu prometnih znanosti D. B. (1961.), dvojica posrednika M. B. (1978.) i J. Dj. (1985.), protiv kojih se već vodi istraga na temelju prethodno podnesenih istražnih zahtjeva te protiv jednog novog osumnjičenika – studenta Fakulteta prometnih znanosti F. M. (1989.) zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela primanja i davanja mita. (23. 10. 2008.)
Osnovano se sumnja da je J. Dj. u rujnu 2008. u Zagrebu, sukladno dogovoru sa jednom ženskom osobom i osumnjičenikom F. M. za novčanu nagradu obećao osigurati upis F. M. na Fakultet prometnih znanosti bez regularnog polaganja prijemnog ispita.
Osumnjičeni J. Dj. je 4. rujna 2008. zatražio od M. B. da sa D. B., inače prodekanom za poslovanje na navedenom fakultetu, za novčanu nagradu dogovori upis F. M. kao redovnog studenta iako F. M. 3. rujna 2008. nije pristupio polaganju prijemnog ispita. Sukladno dogovoru, osumnjičeni D. B. je za iznos od 1.500 eura osigurao da se F. M. 15. rujna 2008. upiše kao redovni student uz osobne potrebe iako nije ostvario uvjete za upis niti je pristupio prijemnom ispitu.