Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Podnijet istražni zahtjev protiv šestorice osumnjičenika zbog zlouporaba opojnih droga

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podnijelo je istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku istražni zahtjev protiv hrvatskih državljana (1984., 1984. i 1980.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. st. 2. Kaznenog zakona, te protiv još jednog hrvatskog državljanina (1980.) zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. st. 5. KZ-a i protiv hrvatskih državljana (1980. i 1985.) zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. st. 1. KZ-a. (8. 9. 2009.)
Postoji osnovana sumnja da su trojica osumnjičenika tijekom 2008. i 2009. godine u Osijeku i Čepinu prodavali i radi daljnje prodaje posjedovali veće količine opojne droge marihuane,a da je 29-godišnjak jednoj osobi dao na besplatno uživanje opojnu drogu marihuanu, dok su posljednja dvojica osumnjičenika neovlašteno posjedovali navedenu drogu.
Protiv prvoosumnjičenika i drugoosumnjičenika, koji su lišeni slobode i nalaze se u Zatvoru Osijek, predloženo je određivanje pritvora zbog opasnosti od ponavljanja djela.