Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Podnijet istražni zahtjev protiv 76-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva, dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podnijelo je Istražnom centru Županijskog suda u Karlovcu istražni zahtjev protiv 76-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz čl. 90. u svezi čl. 33. st. 1. Kaznenog zakona, dovođenjem u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 263. st. 1. i 3. KZ-a te dva kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 335. st. 1. KZ-a. (22. 9. 2009.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik (1933.) 14. lipnja 2009. u dvorištu svoje obiteljske kuće u Karlovcu iz puške M-48 ispalio metak prema članovima svoje obitelji, no srećom nikog nije pogodio. Ujedno, osnovano se sumnja da je 20. rujna 2009. također u dvorištu obiteljske kuće nakon prepirke sa sinom, prema sinu uperio automat i više puta repetirao u cilju opaljenja no streljivo se zaglavilo u cijevi.
Postoji osnovana sumnja da je u dva navrata u svojoj obiteljskoj kući i gospodarskim zgradama držao vatreno oružje i eksplozivne tvari čije posjedovanje građanima nije dozvoljeno.
Temeljem pritvorskih razloga iz čl. 102. st. 1. toč. 3. ZKP-a predloženo je da  se protiv osumnjičenika odredi pritvor.