Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Puli
Intenzivan rad na rješavanju imovinskopravnih odnosa na nekretninama na području brodogradilišne luke Uljanik u Puli

Općinsko državno odvjetništvo u Puli intenzivno radi na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa na nekretninama na području brodogradilišne luke Uljanik, pa je tako na prijedlog ovog odvjetništva u zemljišnim knjigama obavljen upis pomorskog dobra na 19 nekretnina ukupne površine 336.149 kvadratnih metara, za lučko područje lučke luke posebne namjene - brodogradilišne luke Uljanik, a sukladno pravomoćnom rješenju Povjerenstva za granice od 16. travnja 2007. (25. 9. 2009.)
Rješenjem o dopuni Povjerenstva za granice od 23. listopada 2008. u obuhvat brodogradilišne luke Uljanik ušle su još četiri nekretnine ukupne površine 22.049 kvadratnih metara u vlasništvu Republike Hrvatske utvrđene pomorskim dobrom pa će Općinsko državno odvjetništvo predložiti njihov upis u zemljišnim knjigama kao pomorskog dobra.
Za potpuno rješavanje imovinsko-pravnih odnosa ostale su još samo dvije nekretnine ukupne površine 4.865 kvadratnih metara za koje, u okviru zemljišnoknjižnog postupka, nije bilo moguće obaviti upis pomorskog dobra te će stoga biti pokrenuti drugi sudski postupci kako bi se i ove nekretnine upisale kao pomorsko dobro.