Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Donesen nalog o provođenju istrage protiv djelatnika Zagrebačkog holdinga d.o.o. zbog primanja mita

USKOK je donio nalog o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1970.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo primanja mita. (14. 5. 2010.)

Postoji osnova sumnje da je okrivljenik, tijekom 2006. do 13. svibnja 2010., u Zagrebu, kao zaposlenik Zagrebačkog holdinga d.o.o., Podružnice Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo, na poslovima višeg tehničkog suradnika, zaduženog za dodjeljivanje poslova izvođačima-kooperantima, u više navrata zatražio od vlasnika jednog trgovačkog društva plaćanje provizije za svaki odrađeni i naplaćeni posao. Zauzvrat mu je obećao da će njegovom trgovačkom društvu dodjeljivati poslove. Na opisani način je okrivljenik, u razdoblju od 2006. do 2010. godine, u više navrata od vlasnika trgovačkog društva primio novčane iznose od po 10.000 kuna na koji način mu je ukupno isplatio 120.000 kuna.
Nadalje mu je vlasnik trgovačkog društva, sukladno prethodnom dogovoru, 13. svibnja 2010. u jednom caffe baru u Zagrebu, predao 10.000 kuna kao nagradu za dodijeljene poslove.
Sucu istrage je protiv okrivljenika predloženo određivanje istražnog zatvora.