Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Donesen nalog o provođenju istrage protiv jednog osumnjičenika

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja te izvida koje su proveli Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u koordinaciji s Policijskim nacionalnim Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u vezi počinjenja više kaznenih djela primanja mita i zlouporabe položaja i ovlasti, policija je podnijela kaznenu prijavu protiv jedne osobe koja je uhićena u Rijeci. (10. 4. 2013.)
Provedenim istraživanjima i izvidima utvrđeno je kako postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni hrvatski državljanin (1961.), od rujna 2007. do travnja 2013. godine, u Rijeci, u više navrata primio mito u iznosu od najmanje 320.000 kuna, te je u navedenom razdoblju počinio više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti kojima je sebi i drugim osobama pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 480.000 kuna.
Na temelju podnesene kaznene prijave, USKOK je donio nalog o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja mita i zlouporabe položaja i ovlasti.
Osumnjičenik će tijekom dana biti ispitan te će USKOK sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijeti prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika.