Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Donesen novi nalog o proširenju istrage protiv dvojice okrivljenika i jednog trgovačkog društva

USKOK je donio nalog o proširenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1942. i 1956.) i jednog trgovačkog društva zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti. (1.4.2011.)
Nakon što je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s jednim trgovačkim društvom iz Zadra 14. prosinca 2006. zaključio Ugovor o izvođenju radova na sanaciji bazena crvenog mulja i otpadne lužine bivše tvornice glinice u Obrovcu, osnovano se sumnja da je trgovačko društvo na temelju dogovora prvookrivljenika, kao direktora Fonda, i drugookrivljenika, kao vlasnika i zaposlenika u trgovačkom društvu, od 14. prosinca 2006. do 22. sudenog 2010.,  Fondu ispostavilo račune i privremene situacije za radove i građevinski materijal koji su izvedeni, nabavljeni i naplaćeni na temelju drugih ugovora o sanaciji koje je trgovačko društvo zaključilo s Fondom. Plaćanja su obavljena po nalogu prvookrivljenika, pa je na opisani način trgovačkom društvu  pribavljena nepripadna materijalna dobit u iznosu od najmanje 1.274.280,00 kuna, a za koji iznos je oštećen Fond.
Trgovačko društvo, čiji je vlasnik drugookrivljenik, sumnjiči se da je za navedeni iznos pribavilo sebi nepripadnu materijalnu dobit.