Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske dobilo dostupnu dokumentaciju a za preostalu upućeno na korporaciju Daimler

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske u ovom predmetu ima dobru suradnju kako sa Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj tako i sa Ministarstvom pravosuđa SAD-a. (27. 10. 2010.)

Slijedom netočnih navoda, a radi istinitog izvješćivanja, priopćujemo kako je u sklopu međunarodne pravne pomoći Državno odvjetništvo Republike Hrvatske zatražilo od Ministarstva pravosuđa Sjedinjenih Američkih Država te je od njih i dobilo dostupnu dokumentaciju u predmetu nabave 210 vatrogasnih vozila za MUP RH od tvrtke Debis.
Budući da određenu dokumentaciju sukladno zakonskim propisima SAD-a Ministarstvo pravosuđa SAD-a nije moglo dostaviti, uputilo je Državno odvjetništvo Republike Hrvatske da se za tu dokumentaciju obrati odvjetniku Daimlera u SAD-u koji je sukladno Sporazumu o nagodbi između Ministarstva pravosuđa SAD-a i Daimlera dužan surađivati sa istražnim tijelima drugih zemalja, pa tako i sa hrvatskim istražnim tijelima.
Slijedom navedenog, u tijeku je ostvarivanje kontakta sa odvjetnikom tvrtke Daimler radi pribavljanja te preostale dokumentacije.