Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske
Održan XIV. stručni skup građansko-upravnih odjela državnih odvjetništava

Rad građansko-upravnih odjela tijekom 2016. godine kao i tijekom prvih devet mjeseci ove godine, povod je ovogodišnjeg stručnog skupa državnoodvjetničkih dužnosnika iz građansko-upravnih odjela državnih odvjetništava koji je održan u Rovinju od 22. do. 24. listopada, a na kojem je kao gost sudjelovao i Generalni državni pravobranitelj Republike Slovenije mr. sc. Jurij Groznik. (24. 10. 2017.)

Ovogodišnji stručni skup, četrnaesti po redu, pozdravio je Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Dinko Cvitan, a potom i zamjenica Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek govoreći o radu građansko-upravnih odjela u prošloj i u ovoj godini. Početno izlaganje održala je dobitnica državnoodvjetničkog priznanja za rad u 2016. godini Mirjana Protić Gardenal, zamjenica u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

O preventivnim mjerama protiv mobinga kao jedne od mogućih posljedica poremećaja komunikacije na poslu govorio je gost stručnog skupa mr.sc. Jurij Groznik, Generalni državni pravobranitelj Republike Slovenije, čije je izlaganje pozorno popraćeno te je iskazana zahvalnost na prihvaćanju poziva za gostovanjem.

Sudionici stručnog skupa su tijekom dva dana govorili i razmatrali teme vezane za stjecanje prava vlasništva dosjelošću s posebnim osvrtom na primjenu presuda Europskog suda za ljudska prava, Zakon o javnoj nabavi i postupanje državnog odvjetništva, i pomorsko dobro u sudskoj praksi. Govorili su i o zaštiti voda u pravu Europske unije s naglaskom na posljedice ne implementacije ili pogrešne implementacije direktiva Europske unije, sudskoj praksi Visokog trgovačkog suda Republike Hrvatske u predstečajnim postupcima pokrenutim po novom Stečajnom zakonu, te su se osvrnuli na pitanja u primjeni Zakona o naknadi za imovinu oduzetu za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine.
U završnom dijelu bilo je riječi o načinu izrade izvješća o radu za ovu godinu na temelju podataka iz elektronskog sustava (CTS).
Stručni skup bio je radnog karaktera i zatvoren za javnost.

DORH_GUO_1.jpg

DORH_GUO_2.jpg

DORH_GUO_3.jpg