Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić sudjeluje na konferenciji u Haagu

U organizaciji Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju 23. i 24. veljače 2010. u Haagu se održava konferencija pod nazivom "Procjena naslijeđa MKSJ", a u suorganizaciji i pokroviteljstvu Vlade Kraljevine Nizozemske i Projekta za ljudska prava "Sanela Diana Jenkins" pri Pravnom fakultetu Sveučilišta u Los Angelesu (UCLA).
U izaslanstvu Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske, a koje predvodi ministar pravosuđa Ivan Šimonović, sudjeluju i Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Mladen Bajić i Predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske Branko Hrvatin. (23. 2. 2010.)

Konferencija je organizirana s ciljem kako bi se na više raznih platformi podijelila viđenja nasljeđa Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju i vizije na koje bi načine bilo najbolje iskoristiti pravno i institucionalno nasljeđe te radi razmijene podataka o aktivnostima na očuvanju tog nasljeđa kao i promocije koordinacije i suradnje između njenih različitih aktera.
Sudionici Konferencije tijekom prvog će dana razmatrati teme strategije naslijeđa MKSJ-a i projektima u vezi sa naslijeđem, dugoročnog očuvanja naslijeđa MKSJ-a odnosno o budućim rezidualnim mehanizmima, arhivi i informativnim centrima MKSJ-a te će govoriti o značaju naslijeđa MKSJ-a za žrtve i za zajednice u bivšoj Jugoslaviji. Drugog dana sudionici će govoriti o izgradnji kapaciteta, suđenjima za ratne zločine pred nacionalnim sudovima i putu koji predstoji.