Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske sudjelovao na sastanku glavnih državnih odvjetnika EU

Pod pokroviteljstvom i predsjedavanjem Viviane Reding, potpredsjednice EU Komisije, u Bruxellesu je 26. lipnja 2012 održan sastanak glavnih državnih odvjetnika EU. Teme sastanka bile su vezane uz kazneno pravnu zaštitu financijskih interesa EU te osnivanje budućeg Ureda europskog javnog tužiteljstva. (27. 6. 2012.)

Radi se o aktualnim temama u EU imajući u vidu učestalo ugrožavanje financijskih interesa EU. Cilj sastanka je bio da se visoki predstavnici Komisije EU upoznaju sa stajalištima glavnih državnih odvjetnika EU kako bi se poduzele mjere u što aktivnijoj zaštiti financijskih interesa EU, ali i kaznenom progonu počinitelja kaznenih djela na štetu tih interesa. Posebno su bila značajna stajališta o dosadašnjoj i budućoj ulozi EUROJUST-a i OLAF-a, a sve u cilju ustanovljenja Ureda europskog javnog tužitelja.

Na sastanku su ravnopravno i aktivno sudjelovali i Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Mladen Bajić i njegov zamjenik Josip Čule te su predstavili dosadašnje rezultate u radu i zakonodavni okvir Republike Hrvatske koji se odnose na progon kaznenih djela na štetu financijskih interesa EU.

Brisl.jpg