Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Glavni državni odvjetnik u posjetu Sjedinjenim Američkim Državama

Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Mladen Bajić i zamjenik Glavnog državnog odvjetnika Josip Čule u posjetu su Sjedinjenim Američkim Državama tijekom kojeg su u nekoliko dana održali više radnih sastanaka i susreta. (2. 2. 2012.)

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić susreo se sa Glavnim tužiteljem Sjedinjenih Američkih Država Ericom Holderom, a tijekom sastanka  dosadašnja suradnja je ocijenjena iznimno uspješnom te su dogovoreni modaliteti buduće suradnje, posebno u predmetima korupcije i organiziranog kriminaliteta.
Tijekom svog posjeta sastao se sa Veleposlanikom za ratne zločine Stephanom Rappom vezano za pitanja procesuiranja počinitelja kaznenih djela ratnih zločina, suradnje u regiji i aktivnostima koje predstoje Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske.
U radnom sastanku Glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i Seana Joycea, zamjenika direktora FBI-a (Federal Bureau of Investigation), govorilo se o iskustvima istraživačkog rada FBI-a te sličnim iskustvima u Hrvatskoj, s tim što je dogovorena buduća suradnja vezana uz predmete financijskih istraga.
Održan je sastanak sa Philipom Reekerom iz Ureda Državnog tajnika za pitanja jugoistočne Europe. Razmatrana su pitanja pravne suradnje u državama u regiji. Isto tako, održan je i sastanak sa Peterom Ainsworthom iz Public Integrity Unit, tijela koje se bori protiv korupcije i sukoba interesa državnih dužnosnika. Razgovarano je o metodama istraživanja korupcije i procesuiranja počinitelja.
Tijekom svog boravka, Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić je održao i sastanke sa drugim državnim službenicima State Departmenta i Ministarstva pravosuđa SAD-a.

SAD 1.jpg

SAD 2.jpg

 

SAD 3.jpg