Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Imenovan općinski državni odvjetnik

Na jučer održanoj 35. sjednici Državnoodvjetničkog vijeća su donijete odluke o imenovanju općinskog državnog odvjetnika i zamjenika državnih odvjetnika te odluke povodom stegovnih postupaka. (11. 1. 2013.)

Dominko Hladilo je imenovan za općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku. Za zamjenicu županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu je imenovana Mirela Alerić Puklin, a za zamjenicu u Općinskom državnom odvjetništvu u Sinju Evira Grgić Brkljačić.
U stegovnom postupku protiv okrivljene zamjenice u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu je donijeta odluka kojom se produljuje privremeno udaljenje od obavljanja državnoodvjetničke dužnosti za daljnja tri mjeseca.
Povodom zahtjeva općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu za pokretanje stegovnog postupka protiv zamjenika općinske državne odvjetnice u Zagrebu zbog stegovnog djela iz čl. 137. st. 2. t. 2. Zakona o državnom odvjetništvu, Državnoodvjetničko vijeće je donijelo odluku o pokretanju stegovnog postupka te je donijelo Odluku kojom se odbija prijedlog za privremenim udaljenjem okrivljenika od obavljanja državnoodvjetničke dužnosti.