Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Imenovani županijski i općinski državni odvjetnici

Na danas održanoj 47. sjednici Državnoodvjetničkog vijeća, članovi Vijeća su donijeli odluke o imenovanju Božidara Piljića na dužnost županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru, a Davora Petričevića na dužnost županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku. (5. 12. 2013.)
Mira Baričević je imenovana za općinsku državnu odvjetnicu u Općinskom državnom odvjetništvu u Požegi, a Marija Rukavina za općinsku državnu odvjetnicu u Općinskom državnom odvjetništvu u Kutini, dok je Zorica Humaan imenovana za općinsku državnu odvjetnicu u Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru. Za općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Kninu je imenovan Ivan Jukić, a Sanja Smontara za općinsku državnu odvjetnicu u Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici, dok je Vlatko Ivandić imenovan za općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Puli-Pola.
Članovi Vijeća su donijeli odluku o razrješenju Davorina Zlatareka sa dužnosti općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu sukladno njegovu zahtjevu.
Državnoodvjetničko vijeće je donijelo odluku o pokretanju stegovnog postupka protiv zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku zbog učina stegovnog djela iz članka 137. stavka 2. točke 6. Zakona o državnom odvjetništvu odnosno zbog ponašanja suprotno temeljnim načelima Etičkog kodeksa državnih odvjetnika i zamjenika državnih odvjetnika kojima se nanosi šteta ugledu državnog odvjetništva ili državnoodvjetničkoj dužnosti.
Ujedno, Državnoodvjetničko vijeće je donijelo odluku o pokretanju stegovnog postupka protiv zamjenika županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog učina stegovnog djela iz čl. 137. st. 2. toč. 2. Zakona o državnom odvjetništvu odnosno neopravdanog neobavljanja državnoodvjetničke dužnosti te je donijelo odluku kojom se ga se privremeno udaljuje od obavljanja državnoodvjetničke dužnosti na rok od tri mjeseca.