Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Imenujte pa optužujte!

Slijedom neistina objavljenih u tekstu pod naslovom „Istražitelj USKOK-a svjedoke iz „Afere mito“ ispitivao u sobi glavnog osumnjičenika!“ objavljenog 18. kolovoza u poslijepodnevnim satima a kojeg potpisuje Damir Kramarić, priopćujemo kako nam je, sukladno nadnaslovu „skandalozna istraga u HAC-u“, ovaj tekst skandalozan novinarski uradak temeljen na neistinitim i izmišljenim podacima te nepoznavanju nadležnosti i načina funkcioniranja Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. (19. 8. 2010.)

Pozivamo autora teksta da odgovori na pitanje: Zašto kod ovako kategoričkih tvrdnji i prozivanja Glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i Ravnatelja Dinka Cvitana nije imenovao osobu odnosno „djelatnika USKOK-a koji je utorak ponovno ispitao već ispitane svjedoke, ali ovaj put u sobi glavnog osumnjičenika za nezakonito zapošljavanje“. To bi nam, kada bi bio istinit, bio dragocjen podatak za utvrđivanje odgovornosti djelatnika USKOK-a a u postupanje na način kako se tvrdi u članku.

No potisani autor to ne može učiniti. Neistina je da je bilo koji djelatnik USKOK-a u prostorijama HAC-a provodio izvide odnosno ispitivao bilo koju osobu. Naglašavamo kako niti Ravnatelj USKOK-a niti njegovi zamjenici niti savjetnici ili koja druga osoba iz USKOK-a do sada nikada nije obavljao izvide odnosno razgovore s mogućim svjedocima izvan prostorija Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Ponavljamo, suprotno tvrdnjama koje portal dnevno.hr objavljuje, ni jednu radnju u ovom predmetu djelatnici USKOK-a nisu obavili izvan prostorija Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. 

Kako ne bi bilo zabune, a iz razloga što potpisani autor očito ne zna ustrojstvo i nadležnost državnog odvjetništva, čiji je USKOK sastavni dio, Ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan, odgovoran je isključivo za postupanje USKOK-a i njegovih djelatnika.

Ponavljamo: imenujte djelatnika USKOK-a pa onda prozivajte na odgovornost Glavnog državnog odvjetnika  i Ravnatelja Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.