Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Informacije iz navodnog iskaza S. Fiolića objavljene u medijima nisu dane iz USKOK-a niti ih je USKOK potvrdio kao istinite

Od petka, 15. lipnja 2012. kada je u Dnevniku 3 HTV-a objavljeno da je iskaz "procurio iz USKOK-a" do napisa u medijima tijekom subote da je DORH odnosno USKOK potvrdio objavljene navode te do izjava branitelja okrivljenog Ive Sanadera kako je "upravo Državno odvjetništvo u ovom konkretnom slučaju taj organ koji je plasirao te informacije u javnost" priopćujemo kako takvi navodi nisu točni niti se mogu dovesti u vezu sa USKOK-om kao izvorom informacija. (18. 6. 2012.)

S obzirom da su informacije iz ove faze postupanja USKOK-a tajne i da USKOK ne može reći što je od objavljenog točno a što nije, naglašavamo kako ni DORH ni USKOK nisu izvor objavljenih informacija iz navodnog iskaza S. Fiolića.
Informacije koje USKOK može i smije objaviti službeno se priopćuju na internetskoj stranici, dok izvore objavljenih tekstova, koji u nekim slučajevima ne odgovaraju stanju predmeta, treba potražiti među drugim sudionicima postupka.