Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Ispravak netočne informacije

U Jutarnjem listu od nedjelje, 12. prosinca 2010. na stranicama 2. i 3. te na naslovnici objavljeni su naslovi „Bajić traži za Sanadera 13 do 15 godina“, s nadnaslovom „Koliko bi Sanader mogao provesti u zatvoru“ i podnaslovom „Optužbe – Državni odvjetnik planira pokrenuti i tri nova postupka protiv bivšeg premijera i šefa HDZ-a“, odnosno samog teksta autora Gordana Malića „Kolika kazna čeka bivšeg premijera –  Bajić traži 15 godina“.(13.12.2010.)

U potpunosti je netočna tvrdnja da će „Mladen Bajić zatražiti maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora zbog kaznenih djela za koja se sumnjiči dr. Ivo Sanader“.

U kaznenom predmetu protiv I. S. i drugih USKOK je donio nalog o proširenju i provođenju istrage tijekom koje će biti ispitano više od sto svjedoka te će biti provedeno vještačenje i tek nakon provedene istrage donijet će se odluka o daljnjem postupanju.

Slijedom navedenog, u ovom predmetu nije donijeta državnoodvjetnička odluka u smislu podizanja optužnice i samim time, nije traženo i nema govora da bi se u ovoj fazi tražilo izricanje kazne.

Dakle autor teksta takvu informaciju nije mogao dobiti u Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, ni u Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske  jer odluka nije donesena i pozivanjem na izvore u DORH-u i USKOK-u javnost je dovedena u zabludu.