Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Ispravak objavljene informacije

U emisiji Hrvatske televizije novinar Hrvoje Appelt govorio o "dokumentu od 70 stranica koji je napravljen od podataka hrvatskih obavještajnih službi, POA i SOA, koji je napravljen 2007. godine i u kojem se do zadnjeg detalja opisuju sve veze hrvatskih političara visokih dužnosnika kako onih bivših tako mi sadašnji u pomaganju Hypo banci da uđu u Hrvatsku…. I o kriminalnom načinu njezina poslovanja". (16. 8. 2010.)

Budući da je gostujući novinar neistinito ustvrdio "kako je zapravo Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić morao očistiti izvještaj HANFA-e i Hrvatske narodne banke o poslovanju Hypo banke u 2007. godini" Hrvatskoj je televiziji upućen tekst ispravka objavljene informacije.
Navedena tvrdnja nije točna. Naime, takva je tvrdnja već ranije, točnije u prosincu prošle godine, objavljena u jednom tjedniku, i ta je tvrdnja odmah demantirana, odnosno tražena je objava teksta ispravka objavljene informacije, te je na internetskim stranicama objavljeno priopćenje istog sadržaja.
Takva tvrdnja, objavljena u tjedniku a ponovljena u Vašoj emisiji, predstavlja zlonamjerno podmetanje i pokušaj blaćenja DORH-a i Glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića. Naime, Vaš gost nije ničime gledateljima dokazao niti razjasnio jesu li i kada sastavljena takva izvješća od strane HANFA-e i HNB-a, i jesu li i kada dostavljena Glavnom državnom odvjetniku.
Stoga, ponovo naglašavamo, kako niti Glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću niti DORH-u takva izvješća nikada nisu dostavljena.
Ujedno, Vaš gost nije objasnio gledateljima odnosno odgovorio na temeljno i najjednostavnije pitanje kako bi to Glavni državni odvjetnik mogao "očistiti" izvješća Hrvatske narodne banke i HANFA-e, koja su sastavljena od strane nadležnih tijela na koja on nema nikakav utjecaj i koja su već navodno bila dostavljena na više adresa.