Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Ispravak objavljenih netočnih informacija

Nije točno da Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u predmetu protiv I. S. namjerava ispitati sve članove Vlade Republike Hrvatske. (27. 12. 2010.)

U nalozima za provođenje istrage u predmetu protiv I. S. i drugih, navedeno je da će se istražiti određene okolnosti i ispitati određene osobe, te u nalozima nije određeno da će kao svjedoci biti ispitani članovi Vlade Republike Hrvatske. Nalozima se određuje da će se istražiti okolnosti izvršenja djela koja se osumnjičenicima stavljaju na teret i u svezi toga ispitati kao svjedoci osobe koje imaju saznanja o izvršenju tih kaznenih djela, pa i neke osobe iz tadašnjeg predsjedništva HDZ-a, za koje USKOK smatra da imaju određena saznanja o kaznenim djelima u svezi kojih se provodi istraga.
Državno odvjetništvo Republike Hrvatske i Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta nisu izvor informacija koje se navode u tekstu objavljenom u Večernjem listu pod naslovom "USKOK zbog Sanadera na saslušanje poziva cijelu Vladu i vrh HDZ-a."

Slijedom navedenog netočni su navodi kako će se ispitati "cijela Vlada" odnosno navod da će biti pozvani i ispitani u tijeku istrage "i svi članovi Vlade".