Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Izrečene stegovne kazne prema dvoje zamjenika državnih odvjetnika

Na danas održanoj sjednici, Državnoodvjetničko vijeće je donijelo odluku o razrješenju općinske državne odvjetnice u Koprivnici na vlastiti zahtjev te je donijeta odluka o imenovanju Dijane Sabolić-Harambaše za zamjenicu općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici. (22. 3. 2013.)

Nakon rasprave u stegovnom postupku protiv okrivljene zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Puli-Pola, Državnoodvjetničko vijeće je proglasilo okrivljenu krivom zbog neurednog obavljanja državnoodvjetničke dužnosti odnosno da je počinila stegovno djelo iz članka 137. stavak 2. točka 2. Zakona o državnom odvjetništvu. Po članku 138. stavak 1. točka 1. Zakona o državnom odvjetništvu okrivljenici je izrečena stegovna kazna ukora.

Ujedno, nakon rasprave u stegovnom postupku protiv okrivljenog zamjenika općinske državne odvjetnice u Kaznenom odjelu Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu Državnoodvjetničko vijeće je proglasilo okrivljenika krivim zbog neopravdanog neobavljanja i neurednog obavljanja državnoodvjetničke dužnosti čime je počinio stegovno djelo iz članka 137. stavak 2. točka 2. Zakona o državnom odvjetništvu. Po članku 138. stavak 1. točka 2. Zakona o državnom odvjetništvu okrivljeniku je izrečena stegovna kazna odnosno novčana kazna od jedne trećine plaće ostvarene u prethodnom mjesecu kroz tri mjeseca.