Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Najava 4. Regionalne konferencije državnih odvjetnika

Ovogodišnja 4. Regionalna konferencija državnih odvjetnika vezana za procesuiranje ratnih zločina održat će se u organizaciji Državnog odvjetništva Republike Hrvatske od 26. do 28. svibnja 2010. na Brijunima. (25. 5. 2010.)

U radu konferencije će sudjelovati Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, Glavni tužitelj Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju Serge Brammertz, ministar pravosuđa Republike Hrvatske Ivan Šimonović, Šef delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj Paul Vandoren te Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država za ratne zločine Stephan Rapp kao i državni odvjetnici i tužitelji te predstavnici tužiteljstava zemalja regije. Konferenciji će prisustvovati i Veleposlanica Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj Catharina Maria Trooster i Generalni tajnik međunarodnog udruženja tužitelja Henk Marquart Scholtz. 

I ovogodišnja je Konferencija državnih odvjetnika, kao i dosadašnje, radnog tipa te je zatvorena za javnost i predstavnike sredstava javnog priopćavanja, a po njenom će završetku biti objavljeno zajedničko priopćenje sudionika na internetskoj stranici Državnog odvjetništva Republike Hrvatske.