Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Nema osnova za pokretanje kaznenog postupka u slučaju namještanja nogometne utakmice

Nakon što su na jednoj internetskoj stranici objavljeni navodi o namještanju nogometne utakmice održane između NK Zadar i NK Šibenik u studenom 2008. godine, USKOK je zatražio provođenje kriminalističke obrade koja je i dovršena. (12. 5. 2009.)
U razgovoru koji je snimljen za internetski portal Index.hr jedan od igrača NK Šibenik izjavio je kako je utakmica između NK Zadar i NK Šibenik u Stanovima u studenom 2008. godine bila namještena kao i prošlogodišnji susret tih dvaju nogometnih klubova. USKOK je odmah nakon objavljivanja tih navoda od portala Index.hr zatražio dostavljanje svih materijala a potom je od policije zatraženo i obavljanje detaljne kriminalističke obrade.
Provedenom kriminalističkom obradom, tijekom koje su obavljeni obavijesni razgovori s igračima, trenerima i odgovornim osobama navedenih nogometnih klubova, nije utvrđeno da su nogometne utakmice bile namještene.
Kako iz rezultata provedene obrade ne proizlazi sumnja da je počinjeno bilo koje kazneno djelo iz nadležnosti ovog Ureda, u ovom slučaju nema osnova za pokretanje kaznenog postupka.