Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske
Netočni su navodi i tvrdnje objavljeni u tekstu jednog internetskog portala

Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Mladen Bajić nije sa Markom Vojkovićem nikada bio ni u jednom zagrebačkom restoranu, a tvrdnja da se "Vojkovića spominje i kao jednog od posrednika između Mladena Bajića i pojedinih novinskih izdanja" netočna je i neutemeljena te izmišljena konstrukcija novinara Gordana Malića. (21. 12. 2012.)

Nadalje, osobna je i neutemeljena konstrukcija o "zajedničkom putovanju na molitveni doručak" objavljena na internetskom portalu index.hr budući da odlazak Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske u Sjedinjene Američke Države nije bio privatni posjet već službeni posjet koji sa Markom Vojkovićem nema nikakve veze.
Dakle, navodi i tvrdnje Gordana Malića o svrsi posjeta Glavnog državnog odvjetnika Sjedinjenim Američkim Državama služe, iz samo njemu poznatih razloga, za namjerno netočno informiranje čitatelja internetskog portala i javnosti te stvaranje slike kako DORH i Glavni državni odvjetnik postupaju suprotno zakonskim ovlastima.
Kao što je javnosti poznato Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Mladen Bajić je početkom veljače ove godine boravio u službenom posjetu Sjedinjenim Američkim Državama tijekom kojeg je održao više radnih sastanaka i susreta, a o čemu je 2. veljače 2012. objavljeno priopćenje. Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić susreo se sa Glavnim tužiteljem Sjedinjenih Američkih Država Ericom Holderom, sa Veleposlanikom za ratne zločine Stephanom Rappom te sa Seanom Joyceom, zamjenikom direktora FBI-a i sa Philipom Reekerom iz Ureda Državnog tajnika za pitanja jugoistočne Europe, kao i sa Peterom Ainsworthom iz Public Integrity Unit, tijela koje se bori protiv korupcije i sukoba interesa državnih dužnosnika.
Tijekom tog boravka, Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić je održao i sastanke sa drugim državnim službenicima State Departmenta i Ministarstva pravosuđa SAD-a.