Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Odbačena kaznena prijava protiv županice Sisačko-moslavačke županije


Nakon što je USKOK zaprimio kaznenu prijavu protiv Marine Lovrić, županice Sisačko-moslavačke županije, zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti vezano za nenamjensko trošenje sredstva reprezentacije Sisačko-moslavačke županije, provedeni su detaljni izvidi kojima je utvrđeno da nema osnova sumnje da bi Marina Lovrić počinila prijavljeno kazneno djelo, te je doneseno rješenje o odbačaju kaznene prijave. (26. 3. 2010.)
U kaznenoj prijavi se navodi da je Sisačko-moslavačka županija, u razdoblju od 31. ožujka do 30. travnja 2009., u svrhu reprezentacije utrošila iznos od oko 120.000 kuna, za koja sredstva podnositelji kaznene prijave smatraju da su stvarno utrošena za pripremu svadbe sina županice Marine Lovrić.
Tijekom provođenja izvida, u cilju utvrđivanja namjene trošenja sredstava reprezentacije navedene županije, za koja se u kaznenoj prijavi ukazalo da su utrošena nenamjenski, izvršena je provjera cjelokupne relevantne dokumentacije te su obavljeni obavijesni razgovori s osobama koje imaju saznanja o navodima iz kaznene prijave. Jednako tako izvršena je i provjera računa koji se odnose na financiranje svadbe sina Marine Lovrić. 
Provedenim izvidima utvrđeno je da nisu točni navodi kaznene prijave da bi županica Marina Lovrić  sredstvima županije financirala troškove svadbene svečanosti svoga sina već da su ta sredstva namjenski utrošena za troškove županije. Stoga je kaznena prijava protiv imenovane odbačena.