Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Odgovor na objavljenu informaciju

U Novom listu od utorka, 12. siječnja 2010. objavljen je komentar pod naslovom "Stalno kaskanje za medijima" a odnosi se na osvrt kako su nadležna tijela u godini antikorupcijske borbe "proradila tek nakon što su novinari načeli milijunske afere." (12. 1. 2010.)

U dijelu teksta pod naslovom "Mito i Patrijini oklopnjaci" novinar je naveo: "Naime, u Finskoj se ozbiljno radi na slučaju prodaje Patrijinih oklopnjaka Hrvatskoj, što je više desetaka puta vrjedniji posao od kamiona. … U isto vrijeme, hrvatske institucije ni riječi ne govore o tome. … Možda je dosadašnja šutnja Hrvatske po ovom pitanju pokazatelj da su u igri bili jači igrači od Rončevića i Bačića kada je Patrija u pitanju?"
Kako nije točno da "hrvatske institucije ni riječi ne govore o tome" objavljujemo tekst odgovora koji je, sukladno čl. 56. i 57. Zakona o medijima, upućen i Novom listu.

Kao što je javnosti poznato Državno odvjetništvo Republike Hrvatske je počevši od kolovoza 2008. godine u neposrednim kontaktima s Državnim odvjetnikom Finske zatražilo informacije o poslovanju finske tvrtke Patrija s Ministarstvom obrane Republike Hrvatske, a koje bi ukazivale na moguće nezakonitosti. Kako nismo povratno primili odgovor na ove upite, u travnju 2009. i pisano smo zatražili od Državnog odvjetništva Finske da nas se izvijesti o utvrđenom.