Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Odluka sa sjednice Državnoodvjetničkog vijeća

Državnoodvjetničko vijeće je na danas održanoj sjednici, odlučujući o zahtjevu za razrješenje koji je podnijela Željka Pokupec, donijelo odluku kojom je imenovana razriješena s dužnosti zamjenice županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu s danom 13. veljače 2015. (16. 2. 2015.)

Naime, nakon što je Državnoodvjetničko vijeće Željku Pokupec, na njen zahtjev, razriješilo dužnosti županijske državne odvjetnice, ona je, sukladno Zakonu o državnom odvjetništvu, nastavila raditi u tom državnom odvjetništvu kao zamjenica županijske državne odvjetnice. Potom je, u odnosu na tu dužnost, 13. veljače 2015. putem vršiteljice dužnosti županijske državne odvjetnice podnijela zahtjev za razrješenje s tim danom. Današnjom odlukom Državnoodvjetničkog vijeća prihvaćen je njezin zahtjev te je razriješena i te dužnosti.
O toj odluci Vijeće je dopisom obavijestilo Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske budući da je on protiv Željke Pokupec, kao zamjenice županijske državne odvjetnice, podnio zahtjev za pokretanje stegovnog postupka zbog sumnje na počinjenje stegovnih djela.
Nakon toga, Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske je, imajući u vidu donesenu odluku o razrješenju Željke Pokupec na njen vlastiti zahtjev, povukao svoj zahtjev od 12. veljače 2015. za pokretanje stegovnog postupka protiv imenovane jer se protiv osobe koja nije zaposlena u državnom odvjetništvu ne može voditi stegovni postupak.