Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Odluke Državnoodvjetničkog vijeća

Državnoodvjetničko vijeće održalo je 9., 10., 11., 12. i 13. travnja 2018. svoju 58. sjednicu te je donijelo više odluka iz svog djelokruga. (13. 4. 2018.)

Državnoodvjetničko vijeće je, nakon održanog stegovnog ročišta, donijelo odluku o pokretanju stegovnog postupka protiv zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru, zbog postojanja osnovane sumnje da bi počinila sedam stegovnih djela iz članka 137. stavka 2. točke 2. Zakona o državnom odvjetništvu. Državnoodvjetničko vijeće je donijelo odluku da se zamjenica protiv koje je pokrenut stegovni postupak privremeno udalji od obavljanja državnoodvjetničke dužnosti s danom 9. travnja 2018., s time da privremeno udaljenje može trajati najdulje do 9. srpnja 2018.

Državnoodvjetničko vijeće je donijelo rješenje kojim je utvrdilo kako je Nataši Cesarec prestala dužnost zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu, s danom 23. ožujka 2018.

Državnoodvjetničko vijeće je donijelo odluku o trajnom premještaju zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu Petra Plejića na mjesto zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici, s danom 1. svibnja 2018.

Državnoodvjetničko vijeće je, nakon provedenih razgovora s kandidatima za slobodna mjesta zamjenika općinskih državnih odvjetnika oglašena u Narodnim novinama broj 104/17 od 25. listopada 2017., sastavilo liste prvenstva kandidata, koje objavljujemo u prilogu.