Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Odluke Državnoodvjetničkog vijeća

Članovi Državnoodvjetničkog vijeća su na danas održanoj 4. sjednici donijeli odluke o imenovanju županijskih državnih odvjetnika te odluku o imenovanju zamjenika državnih odvjetnika kao i odluku u stegovnom postupku protiv zamjenice županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. (27. 2. 2015.)

Vijeće je donijelo odluku kojom je Ksenija Pavić imenovana za županijsku državnu odvjetnicu u Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru, a Gordana Križanić za županijsku državnu odvjetnicu u Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu, dok je Jadranka Huskić imenovana za županijsku državnu odvjetnicu u Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku.
Ujedno, donijelo je odluku kojom su Daira Boban i Biljana Puharić imenovane za zamjenice županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu.
Nakon rasprave u stegovnom postupku protiv okrivljene zamjenice županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, Državnoodvjetničko vijeće je proglasilo okrivljenicu krivom zbog počinjenja stegovnog djela iz članka 137. stavka 2. točke 2. Zakona o državnom odvjetništvu odnosno zbog neurednog obavljanja državnoodvjetničke dužnosti. Vijeće je okrivljenici izreklo stegovnu kaznu ukora temeljem članka 138. stavka 1. točke 1. Zakona o državnom odvjetništvu.