Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Odluke Državnoodvjetničkog vijeća

Članovi Državnoodvjetničkog vijeća na današnjoj su 5. sjednici donijeli odluke o imenovanju državnih odvjetnika i zamjenika državnih odvjetnika te odluku o prestanku dužnosti općinskih državnih odvjetnika. (17. ožujak 2015.)

Članovi Državnoodvjetničkog vijeća imenovali su Željku Šaškor za zamjenicu Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske u Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske odnosno u Građansko-upravnom odjelu. Goran Troskot je imenovan za županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru. Marija Rukavina je imenovana za zamjenicu županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku, a Tanja Šušak za zamjenicu županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. 
Ujedno, donijeta je i odluka kojom se utvrđuje da općinskim državnim odvjetnicima prestaje dužnost općinskog državnog odvjetnika s danom 31. ožujka 2015. budući da će danom stupanja na snagu Zakona o područjima i sjedištima državnih odvjetništava (NN 128/2014) pojedina općinska državna odvjetništva; kako je to određeno člankom 9. stavkom 2.; nastaviti s radom kao stalne službe općinskih državnih odvjetništava ustanovljenih citiranim zakonom. Istom odlukom je utvrđeno kako općinski državni odvjetnici kojima prestaje dužnost, spajanjem državnih odvjetništava, nastavljaju s radom kao zamjenici državnih odvjetnika.