Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Odluke Državnoodvjetničkog vijeća

Nakon rasprave u stegovnom postupku protiv okrivljene zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Puli-Pola, Državnoodvjetničko vijeće je proglasilo okrivljenicu krivom zbog počinjenja stegovnog djela iz članka 137. stavka 2. točke 2. u svezi sa člankom 137. stavkom 4. točkom 2. Zakona o državnom odvjetništvu. Vijeće je okrivljenici izreklo stegovnu kaznu ukora temeljem članka 138. stavka 1. točke 1. Zakona o državnom odvjetništvu. (15. 1. 2016.)

Vijeće je donijelo odluku o poništenju dijela oglasa slobodnih mjesta zamjenika općinskih državnih odvjetnika Državnoodvjetničkog vijeća, broj: DOV-47/2015 od 21. kolovoza 2015. koji je objavljen u Narodnim novinama broj 92 od 26. kolovoza 2015., i to u dijelu u kojem je oglašeno jedno slobodno mjesto zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu – Kazneni odjel i jedno slobodno mjesto zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Zlataru – Kazneni odjel.

Državnoodvjetničko vijeće je donijelo Pravilnik o sadržaju, metodama i načinu provedbe psihološkog testiranja koji će biti objavljen u Narodnim novinama.