Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Odluke Državnoodvjetničkog vijeća

Državnoodvjetničko vijeće je na 19. sjednici održanoj 25. i 26. veljače 2016. donijelo odluku kojom je Nevenku Kovčaliju imenovalo za zamjenicu županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Puli-Pola. (26. 2. 2016.)

Ujedno, Državnoodvjetničko vijeće je donijelo odluku kojom je zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu Zlatko Brlić razriješen te dužnosti na vlastiti zahtjev sa 14. ožujkom 2016.
Državnoodvjetničko vijeće donijelo je odluku kojom se utvrđuje da je zamjenica županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu stegovno odgovorna za počinjenje stegovnog djela iz članka 137. st. 2. t. 2. Zakona o državnom odvjetništvu te joj je, sukladno čl. 138. st. 1. t. 1. Zakona o državnom odvjetništvu, izrečena stegovna kazna ukora.

Državnoodvjetničko vijeće donijelo je odluku o objavi poziva državnim odvjetnicima za podnošenje prijava za trajne premještaje zamjenika državnih odvjetnika koji će biti objavljen u Narodnim novinama te je usvojilo Izvješće o radu Državnoodvjetničkog vijeća u 2015. godini koje će biti objavljeno na internetskoj stranici Vijeća. Ujedno, Državnoodvjetničko vijeće je sastavilo Listu zamjenika županijskog državnog odvjetnika i zamjenika Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske za provođenje izvida u stegovnim postupcima u 2016. godini.