Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Održan sastanak Svjetskog udruženja tužitelja

Na Brijunima je održan sastanak Svjetskog udruženja tužitelja (International Association of Prosecutors – IAP) odnosno njihova Izvršnog odbora i GPEN-a od 2. do 6 svibnja 2012., a kojem je Državno odvjetništvo Republike Hrvatske bilo domaćin i organizator. (5. 5. 2012.)

Sastanku je predsjedao predsjednik udruženja James Hamilton a tijekom sastanka se razgovaralo o općim poslovima udruženja te o prijedlogu mehanizama vezanim za rješavanje problema s kojima se tužitelji susreću a koji utječu na njihov rad.
U ime domaćina i organizatora sastanka, Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, okupljenima se obratio Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Mladen Bajić, istaknuvši važnost međusobne suradnje tužitelja pruživši podršku radu Svjetskog udruženja tužitelja.
Na današnjem dijelu sastanka sudjelovao je Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović koji je u svom izlaganju ukazao na važnost međusobne suradnje radi postizanja visokih standarda kod zaštite ljudskih prava i tijekom međunarodne suradnje. 

Brijuni 2012, IAP 2.jpg

Brijuni 2012, IAP 3.jpg

Brijuni 2012, IAP a.jpg