Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Održan stručni skup građansko-upravnih odjela

Deveti stručni skup građansko-upravnih odjela državnih odvjetništava okupio je državne odvjetnike i zamjenike državnih odvjetnika u Svetom Martinu na Muri od 7. do 8. studenog 2012. radi razmatranja tema iz svog djelokruga. (9. 11. 2012.)

Nakon pozdravne riječi Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske Mladena Bajića, zamjenica Glavnog državnog odvjetnika Zlata Hrvoj-Šipek je govorila o radu građansko-upravnih odjela u 2011. godini, a zamjenik Glavnog državnog odvjetnika Dragan Novosel o kretanju i radu na građanskim i upravnim predmetima tijekom prvih devet mjeseci 2012. godine. Zamjenica županijske državne odvjetnice u Zagrebu Barica Novosel govorila je o iskustvima državnih odvjetništava o postupanju Upravnih sudova u primjeni ZUS-a, dok je zamjenica Glavnog državnog odvjetnika Danica Damjanović izlagala o iskustvima državnih odvjetništava u primjeni Zakona o naknadi i sudskoj praksi. Zamjenik Glavnog državnog odvjetnika Jozo Jurčević je izlagao o primjeni Uredbe o odgodi, otpisu i obročnoj otplati, a Zlata Hrvoj-Šipek o alternativnom i izvansudskom rješavanju sporova u kojima je stranka Republika Hrvatska.
Zamjenica ministra graditeljstva Ana Mrak Taritaš okupljenim je sudionicima govorila o Zakonu o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama, a pomoćnik ministra Danijel Meštrić je održao prezentaciju korištenja geoportala.
Drugog dana stručnog skupa zamjenica Glavnog državnog odvjetnika Zlata Hrvoj-Šipek je predstavila analizu tijeka uknjižbe s osvrtom na recentnu sudsku praksu.
Ministar financija Slavko Linić, pomoćnik ministra financija Branko Šegon i ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec su okupljenim državnim odvjetnicima i zamjenicima državnih odvjetnika govorili o Zakonu o financijskom poslovanju i predstečajnom postupku.

GUO skup 2012.jpg