Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Održana sjednica Državnoodvjetničkog vijeća

Na danas održanoj sjednici Državnoodvjetničkog vijeća imenovana je zamjenica državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici, razriješena su dva zamjenika u općinskim državnim odvjetništvima i jedna u županijskom državnom odvjetništvu te je donijeta odluka o pokretanju stegovnog postupka protiv zamjenice općinskog državnog odvjetnika. (10. 5. 2006.)
Zamjenicom u Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici imenovana je Sanja Jakovina, a Državnoodvjentičko vijeće nije imenovalo ni jednog od prijavljenih kandidata na mjesto zamjenika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.
Na sjednici su na vlastiti zahtjev razriješeni Jasmina Dolmagić sa dužnosti zamjenice u Županijskom državnom odvjetništvu u Zlataru, Mile Buljan sa dužnosti zamjenika u Općinskom državnom odvjetništvu u Pazinu i Dragutin Rendeli sa dužnosti zamjenika u Općinskom državnom odvjetništvu u Sesvetama.
Nakon održane rasprave donijeta je odluka o pokretanju stegovnog postupka protiv zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Metkoviću zbog osnovane sumnje da je nanijela štetu ugledu državnom odvjetništvu ili državnoodvjetničkoj dužnosti na drugi način čime bi počinila stegovno djelo iz članka 84. stavak 2. točka 6. Zakona o državnom odvjetništvu.